Michael Bay Olsen fra Furesøbad blev kåret til Årets Torsk 2019

Tirsdag aften den 5. november afholdt Furesø Erhvervsforening det årlige torskegilde på KolleKolle. Her kunne mere end 70 deltagere udover at netværke og nyde en god middag hylde Årets Torsk. En anerkendelse der gives til en person eller virksomhed, der har gjort noget helt ekstraordinært for lokalsamfundet og erhvervslivet i Furesø.

Da en Champions League kamp i Barcelona havde lagt beslag på prisvinderens deltagelse til aftenens torskegilde, blev prisoverrækkelsen præsenteret på en video. Her lød formand for Furesø Erhvervsforening Eva Vedels motivation: ”Vi har i år peget på en person, der har arbejdet med FN’s verdensmål inden vi andre overhovedet havde hørt om det. Det er en person, som er rigtig god til at samle folk omkring sig, på tværs – ikke bare af erhvervslivet, men også kommuner og foreninger.”

Eva Vedel fremhævede også, at personen arbejder målrettet med CSR – virksomhedens samfundsansvar – ”han tager praktikanter og giver dem lov til at blomstre, der hvor de trives bedst, og han arbejder målrettet med klima, miljø og energi. Og så elsker han god mad og arbejder med lokale råvarer og fødevarer”.

En samlet bestyrelse af Furesø Erhvervsforening var ikke i tvivl om, at Michael Bay Olsen fra Furesøbad er et velfortjent valg som Årets Torsk 2019.

Det var en meget rørt Michael Bay Olsen, der modtog hæderen. ”Jeg er utrolig rørt over de ord, du sagde til mig, og jeg må indrømme, at det nok er den eneste gang, jeg kommer til at ærgre mig over, at jeg sidder til en Champions League-kamp i Barcelona. Jeg ville utroligt gerne have været hjemme i aften.”

Michael Bay Olsen fremhæver at nøglen for ham er at se på sine aktiviteter med gæstens øjne og finde nye muligheder ”at prøve noget andet” fremfor at se begrænsninger. Furesøbad er udover at være medlem i Furesø Erhvervsforening også med i Smag på Nordsjælland, og ”det har haft stor betydning”. Et eksempel på Michaels nytænkning er at Restaurant Furesøbad i dag er den eneste restaurant i Danmark, der er Svanemærke certificeret.

På spørgsmålet om Michaels fremtidsdrøm, håber han på at få endnu mere Furesø Kommune fællesskab ned til Furesøbad udover aktiviteter som Picnic-festivalen og Furesø Festival. Kort og godt endnu flere aktiviteter, der kan forene Værløse og Farum til Furesø. ”Jo mere der sker, jo bedre er det,” fastslår Årets Torsk 2019.

Da prisvinderen ikke selv kunne modtage prisen sendte han i stedet medarbejder Gitte Praastrup og køkkenchef Casper Andersen til at modtage diplom og den traditionsrige fiskestang. For som Michael understregede på videoen, skal hæderen deles: ”Det er både mine rigtig dygtige medarbejdere og min familie, der bakker op om mig.”

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Video”][/siteorigin_widget]

Similar Posts