Skaberne af Filmstationen blev Årets Torsk 2017

 

Tirsdag aften den 7. november 2017 overrakte Furesø Erhvervsforening den ærefulde ‘Årets Torsk’-pris til Anders Engelbrecht og Thomas Kristensen – skaberne og ejerne af Filmstationen på den gamle flyvestation i Værløse.

Overrækkelsen fandt sted på KolleKolle, og prisen gives til en eller flere personer eller virksomhed, der gør en ekstraordinær indsats for lokalsamfundet og erhvervslivet i Furesø. I år var valget nemt for erhvervsforeningen, og en enig bestyrelse pegede på Anders Engelbrecht og Thomas Kristensen, der har skabt Filmstationen, der i dag bl.a. har Nordens største filmstudier og er førende på faciliteter, værksteder og udstyr til produktion af film, tv og reklamefilm.

”Det er med stolthed, at Furesø Erhvervsforening udnævner jer som ’Årets Torsk 2017’. Tænk, at vi har en virksomhed i Furesø Kommune, der laver tv- og filmproduktion for mange af de helt store – både i Danmark og den store verden. Anders er bl.a. hovedleverandør af scenedekorationer til Det Kongelige Teater, og fx metrostationen til tv-serien Gidseltagningen blev bygget på Filmstationen. Thomas leverer lys og kameraudlejning, når Tom Cruise mangler kraftigt sollys under optagelser på Island,” fortalte Mikael Boutrup, formand for Furesø Erhvervsforening.

”Mange scener i filmen ’Hvidstensgruppen’ er optaget på Filmstationen ligesom rigtig mange reklamefilm. Lokalerne huser også kunstnere, grafikere og andre kreative virksomheder … og jeg kunne blive ved. I dag har I købt området, som Filmstationen ligger på, og I har 30.000 m2 under tag og faciliteterne rummer 200 arbejdspladser – med flere på vej!” understregede Mikael Boutrup.

De to prismodtagere var meget glade for hæderen. Som Anders Engelbrecht udtrykte det: ”Det er dejligt at have drømme. At forfølge dem og opnå resultater, der får anerkendelse – som den vi modtager i dag. Siden Filmstationen startede i 2006 har vi nået meget, men vi har stadig mange planer for fremtiden.”

Thomas Kristensen supplerede: “Engang fik jeg at vide, at denne kommune er den med flest kreative mennesker. Desværre pendlede de fleste hver dag ud af kommunen for at arbejde. At vi nu kan gøre en forskel, så de kreative bliver og arbejder i kommunen er meget tilfredsstillende.”

”Vi har netop startet et samarbejde med en ungdomsskolehold, der skal lære mere om film og medieproduktion. Og jeg lover – i disse valgtider – at før jeg går på pension, har vi på Filmstationen etableret en bachelor uddannelse i filmproduktion,” afsluttede Thomas Kristensen prisoverrækkelsen.

Similar Posts